چرا سکسکه می‌کنیم؟

چرا سکسکه می‌کنیم؟
               
                      

یک متخصص بیماری‌های تنفسی گفت: مصرف چای داغ و مصرف آب هنگام صرف غذا یا هر عاملی که دمای معده را به صورت ناگهانی تغییر دهد، موجب بروز سکسکه می‌شود.
دکتر حشمت‌الله توکلی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: سکسکه ناشی از انقباضات ناخودآگاه عضلات دستگاه تنفسی و بویژه دیافراگم است و هر عاملی که این عضلات را تحریک کند، موجب بروز سکسکه می‌شود.
وی افزود: نوشیدن چای داغ، خوردن غذای داغ، مصرف بستنی پس از صرف یک وعده غذای گرم و نوشیدن آب سرد در حین خوردن غذا از عوامل تحریک کننده عضلات دستگاه تنفسی و تغییر دمای معده هستند.
دکتر توکلی تصریح کرد: از آنجا که دیافراگم با قلب و ریه نیز در تماس است، هر گونه اختلال در این دو عضو مانند سکته قلبی و عفونت ریه نیز می‌تواند منجر به سکسکه شود.
وی خاطرنشان کرد: سکسکه در بسیاری از موارد به صورت خود به خود برطرف می‌شود؛ این در حالی است که در صورت تکرار، نگران کننده بوده و ممکن است نشانه‌ای از نوعی بیماری تنفسی مانند ذات‌الریه باشد.
این متخصص بیماری‌های تنفسی با بیان این که درمان قطعی برای سکسکه وجود ندارد، گفت: این در حالی است که برخی روش‌های رایج در جامعه مانند نگاه داشتن نفس به مدت ۱۰ ثانیه می‌تواند در بهبود وضعیت تنفس موثر باشد.

/ 0 نظر / 21 بازدید